De Vredestein Quatrac, een premium vierseizoenenband voor middelgrote gezinsauto’s en SUV’s, heeft de tweede plaats behaald in een test van all-seasonbanden uitgevoerd door Auto Express, het grootste automagazine van het Verenigd Koninkrijk. De Vredestein Quatrac is deze maand de enige band in de uitgebreide jaarlijkse groepstest van allseason-banden van Auto Bild die in de afgelopen vijf jaar achter elkaar de top vijf wist te halen.

De Quatrac scoort in het eindklassement slechts 0,1% lager dan de winnaar, ondanks het feit dat hij ongeveer 20% goedkoper is. De band komt als beste uit de bus op het gebied van remmen op nat wegdek en remmen op sneeuw en is tweede op het gebied van handling op droog wegdek, waarmee hij het beter doet dan diverse duurdere banden van andere toonaangevende merken. De test bevestigt de status van de Quatrac als de meest betaalbare premium performance vierseizoenenband op de markt, die hoge prestaties, duurzaamheid en comfort biedt tegen een toegankelijke prijs.

Het Auto Express-team evalueerde acht verschillende vierseizoenenbanden van toonaangevende Europese fabrikanten – allemaal in de populaire maat 225/45 R17. Elke band werd gemonteerd op een Volkswagen Golf GTI en vervolgens onderworpen aan een reeks uitdagende dynamische tests in natte, droge en besneeuwde omstandigheden.

Naast de winnaar was de Vredestein-band de enige band die werd ‘Aanbevolen’ door het onafhankelijke Auto Express-team, dat de band prees om zijn veelzijdigheid het hele jaar door en omdat hij “overal tot de beste behoort”.